Løse tæpper

VORES LEVERANDØRER

AFPASSEDE / LØSE TÆPPER

I butikken er der et stort udvalg i løse tæpper. Tæpperne fås i mange forskellige størrelser alt efter type.
Standard målene er som følger:

50x80cm – 60x115cm – 80x150cm – 80x200cm – 80x250cm – 80x300cm – 80x350cm / 140x200cm – 170x240cm – 200x300cm – 240x340cm – 300x400cm

Vi kan også lave afpassede tæpper i special størrelser. Kig ind og få inspiration til dit næste afpassede tæppe.

Det er i øvrigt værd at vide at man kan låne tæppet med hjem og prøve det i sit eget hjem. Størrelsen og farverne kan nemlig være rigtig svære at vurdere i forretningen.

Der er en rigtig god tommelfingerregel, der siger, at gulvtæpper lige skal ind og have fat i møblerne, for at få samling på for eksempel sofagruppen.

Det behøver ikke være mere end 10 cm for at give den ønskede effekt af sammenhæng. Er tæppet for småt, vil det virke som endnu en løs genstand på gulvet ligesom sofa, sofabord og evt. stole, og så udebliver effekten af samling og sammenhæng (Det øverste billede).

Er tæppet lidt for stort, kan man f. eks. lægge det længere ind under sofaen. Man kan også lægge det forskudt for sofaen, så det når helt ind under lænestole eller sofa, der står vinkelret placeret, men pas på at det ikke bliver for stort i forhold til selve gulvarealet og rummet: Kommer tæppet for tæt på vægge og reoler, får det rummet til at skrumpe og virke meget mindre.

De gængse tæppestørrelser ligger på 200 x 140 cm, 240 x 170 cm og 200 x 300 cm, og så er der alle de skæve mål på løbere, kvadratiske tæpper og på gamle ægte tæpper og – kelims.

I modsætning til tæppet på startbilledet, der tydeligvis er for lille til at få samling på stuens sofagruppe, er der anderledes ro over stuen, når det store sisaltæppe kommer på.

Dels giver den rolige overflade en behagelig bund i hele stuen i forhold til det lille spraglede tæppe og dels får størrelsen møblerne til at falde fint på plads. Tæppet er lagt asymmetrisk i forhold til sofaen, så det får godt fat i lænestolen.

På tegningerne ses igen forskellen imellem et for stort tæppe øverst og nederst hvor meget større stuen virker når tæppet bliver mindre og der bliver mere gulvflade synlig.
Trægulve spejler jo dagslyset, og sender det videre i rummet, hvor imod tæpperne suger lyset til sig og gør gulvet mere dødt.

Kom ind i butikken, og se det store udvalg i afpassede tæpper. Vi har et stort udvalg i kelim, fladvævet, wilton (orientalske) samt håndtuftede tæpper.

MERE INFORMATION

BRUG FOR HJÆLP TIL AT VÆLGE?

VI ER ALTID TIL RÅDIGHED. VI HJÆLPER ALTID.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere