fbpx

Væg til væg

VORES LEVERANDØRER

HVORFOR VÆLGE GULVTÆPPE?

TC-Gulve & Gardiner ApS er en af Fyns førende forretninger inden for væg-til-væg tæpper. I butikken på Hans Egedes Vej, har vi altid en masse ruller på lager, og står klar til at servicerer Dem. Priser fra 79,- pr m2. – kig ind og få inspiration til dit næste tæppe.

At gulvtæpper er populære som gulvbelægning skyldes flere ting. De er behagelige at gå på, dæmper støjen, isolerer mod kulde, giver god gangsikkerhed og er tilmed en nem og hurtig måde at skjule fx et gammelt og medtaget trægulv på.

Selv støbte betongulve kan tjene som et udmærket underlag for væg-til-væg tæpper. Til gengæld må man være indstillet på, at et gulvtæppe normalt har en kortere levetid end andre former for gulvbelægning afhængig af materiale, fremstillingsmåde, bagsidebelægning og imprægnering.

Ved valg af tæppe er det vigtigt, at dets styrke og andre egenskaber er afpasset efter, hvor i boligen det skal anvendes, bl.a. fordi slid og tilsmudsning er meget forskellig fra rum til rum.

I hjemmets soveværelse vil de fleste lægge størst vægt på at tæppet er behageligt at gå på, føles lunt under de bare fødder og er nemt at støvsuge.

I stuen skal tæppet ligeledes være behageligt at gå på og være nemt at holde rent, men desuden lægges der her vægt på god slidstyrke. 

Kravene er omtrent de samme for børneværelse og eventuelt alrum bortset fra, at tæppet i disse rum også skal være behageligt at ligge og kravle på, og at dets farve helst ikke må være for sart.

Entreen kræver et særligt robust tæppe, der både skal være meget slidstærkt og kunne tåle snavs på daglig basis. 

SE VORES UDVALG PÅ VORES LEVERANDØRES HJEMMESIDER

MERE INFORMATION

Det er med gulvbelægning som med vægfarver. Lyse farver giver større rum, mørke farver giver mindre rum. Med en bred palet af farver og med et stort udvalg af mønstrer kan du give din bolig et personlig præg.

Naturmaterialer til tæpper inddeles i grupperne vækstfibre og dyrefibre. De mest anvendte vækstfibre til fremstilling af væg-til-væg tæpper er kokos og sisal. De er begge meget slidstærke og modstandsdygtige over for tørt snavs, hvorimod våde pletter nemt efterlader skjolder.

Tæpperne kan være ru og hårde at gå på. Desuden er de meget påvirkelige over for luftens fugtighed og bør derfor klæbes fast til undergulvet eller fastgøres med gribelister.

Dyrefibre er en anden type naturfibre. Her kommer uld ind som det mest anvendte materiale til gulvtæpper. Det er lunt og rart at gå på, tørt snavs kan let børstes af, og uldfibrenes store elasticitet giver god genrejsningsevne. Desuden er et uldtæppe yderst robust.

Ved køb af uldtæppe skal man imidlertid være opmærksom på, om det er fremstillet af genbrugsuld, der stammer fra tekstiler og fejlvarer, eller om tæppet er af ren ny uld med et naturligt indhold af fedtstoffet lanolin, der giver den gode elasticitet og gør tæppet smudsafvisende.

I de senere år har tæpper af syntetiske fibre som polyamid, polyester, polypropylene og polyacryl vundet stadig større udbredelse. For dem alle gælder det, at de er stærkere og bedre tåler vådt snavs end uld. Derimod tager de nemmere imod tørt snavs, og en tabt cigaretglød vil efterlade et mærke i tæppet, fordi fibrene smelter.
Polyamid (nylon) er det bedste og mest anvendte materiale. Det har en meget høj styrke sammenlignet med andre tæppefiltre og en god genrejsningsevne. Til gengæld er materialet lidt hårdere at gå på end de øvrige syntetiske fibre.

Polypropylen udmærker sig ved sine slidstærke og farveægte fibre, hvorfra de fleste pletter kan fjernes. Endvidere er det en af de få typer kunstfibre, der ikke bliver statisk elektriske.

Det er ikke kun tæppets udseende, men også slidstyrken, er afhængig af tæppets type. Fremstillingsmetode, luvtype og imprægnering. Har du brug for tæppe i meget befærdede rum, findes der tæpper der er smudsafvisende, som har en længere levetid end andre tæppetyper. I soveværelset behøver du ikke at tænke så meget over smuds og slitage, her er det vigtigere at du træder på noget blødt og behageligt, når du træder ud af sengen om morgenen. Når du vælger tæpper, er det vigtigt at overveje, hvad behovet er for det pågældende rum. Udover det, kan den rigtige vedligeholdelse forlænge levetiden. Blot at man støvsuger tæppet regelmæssigt, vil give det en længere levetid.

Hav altid en solid måtte ved yderdøren, den tager det værste snavs.

Fjern støv og snavs ved at støvsuge dagligt.

Overflade snavs på mindre områder kan fjernes ved pletrensning. Skal gulvet have en total rensning, kan det nødvendigt at vådrense det.

Næsten alle pletter kan fjernes fra et tæppe, når det gøres med det samme.

Har du det rigtige værktøj, og har du opmålt rummet meget præcist, kan du lægge et væg-til-væg tæppe selv. Husk altid at følge læggevejledningen slavisk. Er du ikke vant til at udføre gør-det-selv arbejde, eller er der tale om tæpper der skal fuldklæbes eller anvendes til trappe, er det en god idé at få tæppet lagt af en fagmand.

 At købe nye tæpper er en investering, du skal blive glad for, hver dag i mange år. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke ønsker og krav du har. Alle har vi individuelle ønsker og behov.

BRUG FOR HJÆLP TIL AT VÆLGE?

VI ER ALTID TIL RÅDIGHED. VI HJÆLPER ALTID.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere